لوگو دما بخار

دستگاه کارواش بخار فوری چگونه کار می کند

دستگاه کارواش بخار فوری چگونه کار می کند

دستگاه کارواش بخار فوری چگونه کار می کند؟

دستگاه کارواش بخار شامل سه بخش اصلی پمپ، مشعل و تابلو برق است

پمپ که وظیفه انتقال آب به مخزن بخار را دارد و در مدل ها و برندهای متنوعی در بازار موجود می باشند

پمپ ها در دو نوع تکفاز و سه فاز موجود می باشند معمولا پمپ تکفاز 110 بار و پمپ سه فاز 200 بار می باشد

برای دستگاه های کارواش بخار فوری ژنراتوری معمولا از پمپ های پیستونی استفاده می شود

 

مهم ترین بخش دستگاه کارواش بخار فوری مشعل است، مشعل همانطور که از اسم آن پیداست آتش تولید می کند

آتش مشعل به مخزن تولید بخار برخورد می کند و آب داخل آن به نقطه جوش می رسد و بخار تولید می کند

مشعل ها در ظرفیت ها و برندهای مختلفی در بازار موجود می باشند

از نظر ساختمان داخلی در مدل های گازی، گازوئیلی، دوگانه سوز گاز و گازوئیل و مازوت سوز وجود دارند

همانطور که در بحث تجهیزات لازم برای راه اندازی کارواش بخار توضیح دادیم گاز مورد نیاز هر مشعل باید بتواند به طور پیوسته توسط کنتور گاز تامین شود و افت فشار و قطع و وصلی نداشته باشد

 

مشعل قسمت حساسی است و نباید خودسرانه آن را دستکاری کرد

در هنگام راه اندازی دستگاه، مشعل توسط نصاب تنظیم می شود و در صورت بروز مشکل حتما باید با هماهنگی نصاب اقدامات لازم صورت گیرد

 

بخش مهم دیگر دستگاه، تابلو برق است که وظیفه کنترل و نظارت بخش های مختلف دستگاه را به عهده دارد

کلید استارت دستگاه داخل تابلو برق قرار دارد و سیم های برق باید روی تابلو برق سوار شوند آموزش های لازم برای اتصال سیم ها در دفترچه راهنمای هر دستگاه مشخص است

در مورد کنتور برق و خصوصیات آن قبلا صحبت کردیم

 

در ادامه مقاله دستگاه کارواش بخار فوری چگونه کار می کند؟

قسمت دیگری از دستگاه که وظیفه تولید بخار را انجام می دهد و کمی متفاوت از دستگاه های دیگ بخار است کوئل یا کویل نام دارد

در طرح دیگ بخار کارواش که سایر تولیدکننده ها می سازند، یک مخزن بزرگ وجود دارد که بیش از 2/3 آن با آب پر می شود و با روشن شدن دستگاه، مشعل آب را به جوش می آورد.

 

در این مدل در ابتدای روشن کردن دستگاه که آب سرد است تا وقتی که آب گرم شود و به نقطه جوش برسد و بتواند بخار تولید کند تقریبا 45 دقیقه تا یکساعت زمان می برد

 

نقطه قوت کارواش بخار فوری ژنراتوری در تولید سریع بخار است، از آنجا که این مدل مخزن آب ندارد

در همان لحظه که آب درون کوئل به گردش در می آید آتش مشعل به آن برخورد کرده و سریعا آن را داغ می کند و در نقطه خروج از کوئل، بخار ایجاد شده بیرون می رود

حالا که به کوئل اشاره کردیم بد نیست بدانید نقطه قوت دیگر این مدل امکان تعویض آسان کوئل است

اگر به هر دلیلی مشکلی برای کوئل پیش بیاید طراحی دستگاه به گونه ای است که به راحتی بتوانید کوئل را خارج کنید و آن را تعمیر یا تعویض نمایید

این مزیت برای دیگ بخار کارواش وجود ندارد و در صورت بروز مشکلی در مخزن آن و غیر قابل تعمیر بودن آن باید کل دستگاه را کنار بگذارید.

 

تفاوت تولید بخار در کارواش بخار فوری ژنراتوری و دیگ بخار کارواش

برای اینکه تفاوت تولید بخار در دستگاه کارواش بخار فوری ژنراتوری و دیگ بخار کارواش را بدانید با یک مثال کاملا آن را تشریح می کنیم

تفاوت آبگرمکن دیواری و مخزنی

آبگرمکن های قدیمی را که به یاد دارید یک مخزن استوانه ای پر از آب که زیر آن شعله قرار گدارد و آب را داغ می کند، دیگ بخار کارواش هم به همین سبک عمل می کند

آبگرمکن مخزنی

این نوع از آبگرمکن رایج‌ترین انواع آبگرمکن‌هاست. می‌توان گفت تفاوت آبگرمکن دیواری و مخزنی از همین مخزن آغاز می‌شود.

آبگرمکن‌های مخزنی برخلاف آبگرمکن‌های دیواری دارای یک مخزن با ظرفیت‌های ۲۰ تا ۸۰ گالن برای ذخیره سازی آب هستند. این آبگرمکن‌ها در دومدل برقی و گازی عرضه می‌شوند.

نحوه عملکرد آبگرمکن مخزنی به این شکل است:

ابتدا مخزن از آب سرد پر می‌شود و بعد دمای آب توسط انرژی گاز یا برق بالا می‌رود. این آب تا زمانی که مصرف کننده به آن نیاز داشته باشد گرم می‌ماند.

 

دیگ بخار کارواش هم به همین صورت است یک مخزن بزرگ پر از آب که با دمای مشعل گرم می شود و بخار تولید می کند.

 

آبگرمکن دیواری

این آبگرمکن‌ها از هیچ‌گونه مخزنی برای نگهداری آب برخوردار نیستند و فقط در وقت نیاز مصرف کننده فرایند گرم کردن آب را آغاز می‌کنند.

نحوه عملکرد آبگرمکن دیواری به این شکل است:

در نخستین مرحله همزمان با باز شدن شیر آب، آب به سرعت به درون لوله‌های فلزی یا کویل داخل دستگاه نفوذ می‌کند.

بعد از آن دمای آب توسط شعله‌هایی که در زیر لوله‌های فلزی تعبیه شده‌اند بالا می‌رود. بد نیست بدانید در بعضی مدل‌ها هم آب از طریق انرژی الکتریکی گرم می‌شود.

 

دستگاه کارواش بخار فوری ژنراتوری یا نام دیگر آن استیم ژنراتور نیز مانند آبگرمکن های دیواری عمل می کنند. یعنی شعله به لوله ها برخورد می کند و آب را به سرعت داغ کرده و به بخار تبدیل می کند.

 

تفاوت دستگاه بخار فوری و دیگ بخار

مقایسه مزایای آبگرمکن دیواری و مخزنی

مصرف انرژی کم

از جمله مزایای آبگرمکن دیواری صرفه جویی در مصرف انرژی است. این نوع آبگرمکن در مصرف انرژی چیزی حدود ۸ تا ۵۰ درصد کمتر از سایر آبگرمکن‌ها انرژی مصرف می‌کند.

در حالی که آبگرمکن مخزنی برای اینکه آب مخزن خود را گرم نگه دارد پیوسته انرژی مصرف می‌کند. تفاوت آبگرمکن دیواری و مخزنی در این مورد بسیار شایع است.

آبگرمکن دیواری هیچ‌گونه مخزنی برای ذخیره آب ندارد و آب را در همان لحظه برای مصرف کننده گرم می‌کند. این مزیت از مصرف بی رویه انرژی جلوگیری می‌کند.

 

دقیقا این قضیه در مورد دستگاه های ژنراتوری صدق می کند و به تجربه دیده شده که این مدل نسبت به دیگ بخار نصف سوخت را مصرف می کند.

تولید نامحدود آبگرم

یکی دیگر از مزیت‌های قابل توجه آبگرمکن دیواری تولید آبگرم بدون محدودیت است. این نوع آبگرمکن به مقدار نیاز همه اعضاء خانواده به آب گرم در هر قسمت از خانه پاسخ مثبت می‌دهد.

در حالیکه آبگرمکن‌های مخزنی حد مشخصی برای تولید جریان آب گرم دارند از این رو به هیچ عنوان برای خانواده‌های پرجمعیت مناسب نیستند.

اشغال فضای کم

از مزایای دیگر آبگرمکن دیواری اشغال کردن فضای کمتر در خانه است. آبگرمکن‌های دیواری با قابلیت نصب روی دیوار، فضای کمتری نسبت به آبگرمکن‌های مخزنی اشغال می‌کنند.

طول عمر بالاتر

دوام و طول عمر بالا، خاصیت دیگر آبگرمکن‌های دیواری است. به طور معمول عمر مفید یک آبگرمکن مخزنی بین ۸ تا ۱۰ سال است

در حالی که یک آبگرمکن دیواری با کیفیت و استاندارد، می‌تواند صاحب‌خانه را از تعویض هر ده سال یکبار آبگرمکن خود نجات بدهد و این تفاوت آبگرمکن دیواری و مخزنی را به خوبی نمایان می‌کند.

بد نیست بدانید هر آبگرمکن بعد از مدتی نیاز به سرویس و تعمیر پیدا می‌کند در چنین مواقعی باید به دنبال تعمیرکار متخصص باشید.

 

در مورد دستگاه های بخار فوری ژنراتوری عمر دستگاه می تواند طولانی باشد زیرا در صورت معیوب شدن هر یک از قطعات به راحتی می توان آن را تعویض نمود و برای سایر قسمت ها مشکلی ایجاد نمی شود.

به خصوص قسمت اصلی تولید بخار که کوئل ها هستند به گونه ای است که به راحتی قابل تعویض اند.

 

اما در مدل دیگ بخار کارواش با معیوب شدن مخزن دستگاه و از کار افتادن آن عملا کل دستگاه از کار می افتد و قابل بازیابی نیست.

لوازم کنترلی دستگاه کارواش بخار

برای اینکه بدانیم دستگاه کارواش بخار فوری چگونه کار می کند؟ باید با لوازم و تجهیزات دیگ بخار که روی آن نصب شده اند آشنا شویم:

وقتی دستگاه روشن می شود و بخار تولید می کند یک سری لوازم کنترلی روی دستگاه هستندکه عملکرد دستگاه را کنترل می کنند و ایمنی آن را به عهده دارند.

گیج فشار

که به شکل ساعت درجه بندی شده فشار بخار را نشان می دهد. فشار کاری دستگاه های کارواش بخار حدود 6 اتمسفر است. با مصرف بخار این فشار متغیر می شود و کمی کاهش پیدا می کند.

سوپاپ اطمینان یا شیر اطمینان

شیری است که روی مخازن و دستگاه های تحت فشار نصب می شود و به صورت مکانیکی فشار را کنترل می کند یعنی فشار و هوای اضافی داخل مخزن را به بیرون تخلیه می کند تا دچار مشکلاتی از قبیل انفجار نشویم.

 

پرشرسوئیچ

این قطعه یک سوئیچ فرمان است که فشار را بوسیله فرمان قطع و وصل کردن به دستگاه کنترل می کند.

 

ترموستات دیجیتال

دما را کنترل می کند تا از حد مورد نظر بالاتر نرود.

حذف و اضافه آپشن ها به سفارش مشتری

اجزای اصلی دستگاه کارواش بخار همین هایی بودکه تا الان ذکر شد فقط با توجه به درخواست مشتری و سفارشی سازی دستگاه بعضی آپشن ها کم و زیاد می شوند

مثلا یک دستگاه در حالت عادی فقط بخار تولید می کند ولی می تواند به صورت سه کاره هم ساخته شود که آب سرد و آب داغ پر فشار تولید می کند

مانند جت پرشرهای کارواش آبی برای قطع و وصل کردن این حالت شیرهایی روی دستگاه نصب شده اند

 

دستگاه ها در مدل های مختلفی ساخته می شود که ظرفیت های پایین تر آن برای مصارف کم مصرف تر به صورت تمام الکتریکی ساخته می شود

یعنی گرم شدن و تولید بخار به وسیله المنت های برقی صورت می گیرد.

طرح های کوچک یک خروجی بخار خشک و یک خروجی بخار مرطوب دارند

دستگاه های بزرگتر به ترتیب 2 -3 و چهار خروجی بخار خشک می توانند داشته باشند زیرا می توانند بخار بیشتری تولید کنند در این حالت چندین کاربر می توانند همزمان کار کنند.

 

مطلب پیشنهادی:

خصوصیات کارواش بخار |نقد و بررسی کارواش بخار

کاربردهای ویژه دستگاه های کارواش بخار

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.